Nyugaton és középen még megdörrenhet az ég, figyelmeztetés érvényes

2021. június. 06 11:45

Az éjszakai órákban érkezett nedvesebb levegő fokozatosan nyugat, délnyugat felé húzódik. Emiatt zivatarokra már csak a középső és délnyugati megyékben kell számítani.

Vasárnap zivatarok kialakulására nagyobb számban a délnyugati, nyugati tájakon számíthatunk, de a záporos, zivataros csapadékzóna a nap során fokozatosan kiszorul az országból. Emellett délután az északi tájakon is kialakulhat néhol helyi jelleggel zivatar. A zivatarokat elsősorban a délnyugati, nyugati vidékeken lokálisan viharos szél (60-70 km/óra) és 1-2 centiméter körüli jégeső, néhol felhőszakadás kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt tizennégy megyére. Felhőszakadásra Vas és Zala megyében figyelmeztetnek.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn a Kisalföldön fordulhat elő (nem túl nagy eséllyel) dörgés, villámlás, emiatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben megnövekszik a felhőzet és holnap már egy hidegfront okozhat kellemetlen tüneteket. A lágyszárú allergénnek közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. Zivatarok környezetében az allergiások tünetei rosszabbodhatnak. Aztán az eső kimossa a virágport átmenetileg a légkörből.

A légnyomás a nap végén emelkedni kezd.