Nyugaton és középen még megdörrenhet az ég, figyelmeztetés érvényes

2021. június. 06 11:45

Az éjszakai órákban érkezett nedvesebb levegő fokozatosan nyugat, délnyugat felé húzódik. Emiatt zivatarokra már csak a középső és délnyugati megyékben kell számítani.

Vasárnap zivatarok kialakulására nagyobb számban a délnyugati, nyugati tájakon számíthatunk, de a záporos, zivataros csapadékzóna a nap során fokozatosan kiszorul az országból. Emellett délután az északi tájakon is kialakulhat néhol helyi jelleggel zivatar. A zivatarokat elsősorban a délnyugati, nyugati vidékeken lokálisan viharos szél (60-70 km/óra) és 1-2 centiméter körüli jégeső, néhol felhőszakadás kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt tizennégy megyére. Felhőszakadásra Vas és Zala megyében figyelmeztetnek.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn a Kisalföldön fordulhat elő (nem túl nagy eséllyel) dörgés, villámlás, emiatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Az ország keleti felén még tartja magát a frontálzóna. Így az ott élők tapasztalhatnak továbbra is kellemetlen tüneteket. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Érdemes fényvédő krémet használni a leégés ellen, mert az erős szélben nem érezzük a napsütés erejét. A pázsitfűfélék pollenje nagyon magas koncentrációban van jelen a légkörben.

A légnyomás nem változik.