Nyugaton még tovább esik, figyelmeztetés érvényes

2021. október. 07 10:58

A középső és keleti megyékben megmérséklődik a csapadék intenzitása, a legtöbb helyen délutánra eláll az eső. Nyugaton azonban további jelentős esőzésre kell számítani.

Csütörtökön a nap folyamán fokozatosan nyugatra szorul vissza az intenzívebb csapadék. Késő estig, éjfélig nyugaton, délnyugaton még jelentősebb mennyiség eshet, így a napi összeg a Dunántúlon 20-30 milliméter körül, kiemelten délnyugaton helyenként 30 milliméter felett alakulhat. Péntek reggel a Dunántúl legdélebbi részén még átmenetileg újra intenzívebbé válhat a csapadék, de jelentősebb mennyiség már nem valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki nagy mennyiségű (20 millimétert meghaladó) csapadékra Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyében, a csütörtöki napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.