Óráról órára a csapadékzóna útvonala

2022. március. 15 13:59

Hazánk északkeleti megyéiben várható a legtöbb eső a szerda kora délutáni órákig. Térképeken mutatjuk, mikor érkezik a csapadékzóna.

Egyre több felhő szűri a napfényt kedden, az esti, késő esti órákban pedig északnyugat felől esősre fordul az idő. Hazánk legnagyobb részére mindössze néhány, jellemzően 5 milliméter, vagy az alatti csapadék érkezik, északkeleten hullhat ennél több – itt helyenként 10 milliméter feletti csapadék is összejöhet. Északkeleten, a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat. Az ország nagyobb részén sajnos érdemben nem enyhíti a szárazságot a most érkező eső, ráadásul szerdát követően ismét csapadékmentes periódus veszi kezdetét.

Az alábbi képsorozaton a legfrissebb modelleredmények alapján órás bontásban térképeken szemléltetjük a csapadékzóna várható útvonalát. A folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Kedd, éjfél

Szerda, éjjel 1 óra

Szerda, éjjel 2 óra

Szerda, éjjel 3 óra

Szerda, hajnali 4 óra

Szerda, hajnali 5 óra

Szerda, reggel 6 óra

Szerda, 7 óra

Szerda, 8 óra

Szerda, 9 óra

Szerda, 10 óra

Szerda, 11 óra

Szerda, dél

Szerda, 13 óra

Szerda, 14 óra

Szerda, 15 óra

Szerda, 16 óra

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.