Óráról órára a csütörtöki esőzés útvonala

2020. október. 29 8:26

Gyenge hidegfront okoz felhős, többször esős időt a mai nap folyamán. Az ország déli felén hullhat számottevő mennyiség.

Hidegfront hoz kisebb esőzést csütörtökön, a késő délelőtti óráktól kezdődően. Az ország déli felén hullhat 5 millimétert meghaladó mennyiség; délnyugaton 10 milliméter is összejöhet. Hazánk északkeleti tájain valószínű a legkevesebb eső, itt legfeljebb 2 milliméter valószínű. Délután, este a Dunántúl nyugati, délnyugati részén kissé labilizálódik a légkör, némi eséllyel zivatar is kialakulhat.

A csapadéktömb fokozatosan kelet felé helyeződik át. Várhatóan péntek reggel szűnik meg teljesen az esőzés a keleti határvidéken is.

Az alábbi térképeken órás bontásban mutatjuk be az esőzés legvalószínűbb útvonalát, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Csütörtök, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Péntek, éjfél

Péntek, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.