Óráról órára a szerdai esőzés útvonala

2022. november. 16 11:59

Nagy területen elered ma az eső, a legnagyobb mennyiségre a déli, délnyugati megyékben számíthatunk a nap folyamán.

Továbbra is velünk marad a szürke, borongós idő: mediterrán ciklon alakítja hazánk időjárását szerdán, a déli óráktól kezdődően délnyugat felől intenzív csapadékzóna érkezik. A délután folyamán hazánk döntő részén elered az eső, mindössze az északi határ mentén maradhatnak száraz területek. Dél felé haladva nő a várható csapadékmennyiség. Délen, délnyugaton helyenként jelentős, akár 20 milliméter is összejöhet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát szerda 13 óra és csütörtök délelőtt 10 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

Csütörtök, éjjel 1 óra

Csütörtök, éjjel 2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.