Óráról órára a szerdai esőzés útvonala

2019. május. 29 9:01

Az elmúlt napok sorát folytatva a szerdai nap sem telik el csapadék nélkül: országszerte várható eső, záporok, néhol zivatar kialakulása.

Az elmúlt napok esőzéseiért a hazánktól délnyugatra örvénylő mediterrán ciklon felelős, mely nedves, labilis levegőt szállít térségünk fölé. Az ország nagy részén várható eső, záporok, néhol zivatar kialakulása a mai nap során is. Jellemzően 5-20 milliméter közötti mennyiség várható, helyenként ennél több is eshet.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a csapadék mely időszakokban, mely területeken jelentkezhet. A keleti, délkeleti megyékben felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat, radarképeinken pedig nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda, reggel 8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

csütörtök, 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.