Óráról órára a szerdai esőzés útvonala

2019. május. 29 9:01

Az elmúlt napok sorát folytatva a szerdai nap sem telik el csapadék nélkül: országszerte várható eső, záporok, néhol zivatar kialakulása.

Az elmúlt napok esőzéseiért a hazánktól délnyugatra örvénylő mediterrán ciklon felelős, mely nedves, labilis levegőt szállít térségünk fölé. Az ország nagy részén várható eső, záporok, néhol zivatar kialakulása a mai nap során is. Jellemzően 5-20 milliméter közötti mennyiség várható, helyenként ennél több is eshet.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a csapadék mely időszakokban, mely területeken jelentkezhet. A keleti, délkeleti megyékben felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat, radarképeinken pedig nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda, reggel 8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

csütörtök, 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás nem terheli a mai napon sem szervezetünket, viszont a kánikula tovább fokozódik. Ügyeljünk, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Fülledtté válik a levegő, ami miatt sokasodhatnak a rosszullétek. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja északon, északnyugaton jellemzően a magas, az ország többi részén a nagyon magas tartományban alakul. Magas szintet érhet el helyenként a csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is.

A légnyomás csökken.