Országszerte korlátozott látási viszonyokra figyelmeztetnek

2022. november. 12 10:31

Szombat estétől nagy területen kell sűrű köd kialakulására számítani. Vasárnap reggel már csak a hegyvidéki területek magasodhatnak a ködtakaró fölé.

Szombaton napközben a középső-északi országrészben megmaradhat a köd, így az alacsonyabban fekvő területeken korlátozott látási viszonyokra lehet számítani. A szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán már az esti, késő esti óráktól kezdődően országszerte ismét köd képződik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki az egész országra a tartós, sűrű köd miatt a szombati napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap reggel, délelőtt dél-délkelet felől fokozatosan feloszlik, az Északi-középhegység térségében valamint az Alpokalján és a nyugati határvidéken megemelkedik a köd. Vasárnap az egész országban figyelmeztetés érvényes a korlátozott látási viszonyok miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.