Országszerte zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

2020. augusztus. 15 8:07

Jelentős a labilitás egy sekély ciklonnak köszönhetően, mely a következő napok időjárását is meghatározza majd. Változékony időben lesz részünk.

Ma délutántól kezdve az országban bárhol, legkisebb eséllyel a keleti határ mentén lehetnek zivatarok (de ott sem zárhatóak ki teljesen), majd az esti órákban kezd alábbhagyni a zivatartevékenység. Zivatarokat elsősorban intenzív csapadék (20-30 milliméter) kíséri, de adott helyen több gócból akár ettől nagyobb mennyiség is eshet. Viharos széllökés (60-70 km/óra), egy-egy helyen apró szemű jég is társulhat zivatarokhoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a teljes országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt. Felhőszakadásra a keleti határszél kivételével szintén országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton.

Vasárnap az ország délnyugati, déli megyéiben csökken a labilitás, máshol továbbra is elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok kialakulásának lehetősége miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.