Öt megyében nagy mennyiségű esőre figyelmeztetnek

2018. június. 27 10:50

A szerda délutáni órákban egyre több helyen ered el az eső, amelyből egészen csütörtök estig több hullámban várható jelentős mennyiségű csapadék az országban.

Szerda délután egy-két helyen (főként a keleti országrészben) kis valószínűséggel előfordulhat villámlás. Dél, délkelet felől egyre nagyobb területen elered az eső, amelyből éjjelig keleten eshet több helyen 10-15, néhol 20 milliméter körüli csapadék.

Éjszaka a csapadék súlypontja már egyre inkább nyugat felé helyeződik át, a Dunántúlon az éjszaka folyamán még kiadós csapadék várható. Csütörtök délelőtt az említett csapadékzóna elhagyja a Dunántúlt, délután észak felől azonban újabb hullám húzódik fölénk. Ebben több helyen (legkevésbé délkeleten) lehet majd a záporok mellett zivatar is, amelyet szélerősödés (45-65 km/óra), jelentős mennyiségű csapadék (10-25 milliméter), valamint jégeső kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre öt dunántúli megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.