Öt megyében zivatarokra figyelmeztetnek szombaton

2020. május. 30 10:28

A nap második felében érkezhetnek zivatarok az északnyugati és az északkeleti területekre. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A déli óráktól a záporok mellett főleg az északkeleti megyékben, valamint délután a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki néhol zivatarok (illetve nagyobb bizonytalanság mellett az ország keleti felén máshol is előfordulhat zivatar). A zivatarokat szélerősödés vagy viharos lökések (60-70 km/óra), apró szemű jég (búza, borsó méret), intenzív csapadék (10-15 milliméter közötti átmérővel) kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre, a szombati napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.