Öt megyére figyelmeztetést adtak ki a vasárnapi havazás miatt

2019. január. 19 8:43

Az érkező melegfronttal havazás kezdődik, vasárnapra egyre nagyobb területen. Lepel-7 centi friss hó valószínű vasárnap estig.

Az ország déli felén szombat estig csak kisebb hószállingózás lehetséges, majd estétől, késő estétől dél felől havazás kezdődik. Az észak felé terjedő havazásból éjfélig lepel, a Dunántúl déli, délkeleti részén, a Dél-Alföldön 1-3 centi friss hó valószínű. Vasárnapra virradó éjszaka, majd napközben kiemelten az Alföldön, délkeleti országrészben várható több milliméternyi csapadék, nagyobbrészt hó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. Itt 12 óra alatt 5 centit meghaladó friss hó hullhat.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás nem terheli a mai napon szervezetünket, viszont a kánikula ismét fokozódik. Ügyeljünk, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább emelkedik, országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakul. Magas szintet érhet el többfelé a csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is.

A légnyomás csökken.