Öt megyére figyelmeztetést adtak ki a vasárnapi havazás miatt

2019. január. 19 8:43

Az érkező melegfronttal havazás kezdődik, vasárnapra egyre nagyobb területen. Lepel-7 centi friss hó valószínű vasárnap estig.

Az ország déli felén szombat estig csak kisebb hószállingózás lehetséges, majd estétől, késő estétől dél felől havazás kezdődik. Az észak felé terjedő havazásból éjfélig lepel, a Dunántúl déli, délkeleti részén, a Dél-Alföldön 1-3 centi friss hó valószínű. Vasárnapra virradó éjszaka, majd napközben kiemelten az Alföldön, délkeleti országrészben várható több milliméternyi csapadék, nagyobbrészt hó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. Itt 12 óra alatt 5 centit meghaladó friss hó hullhat.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem érvényesül fronthatás, így szervezetünk kicsit megpihenhet. Kellemetlen panaszokra sem kell számítani egészen csütörtökig. A nap is kisüt. Érdemes a szabadban élvezni a napsütést a jó időt és feltöltődni a napsugarakkal. A gyenge légmozgás miatt romlik a levegő minősége a nagyvárosokban.
A légnyomás csökken.