Pénteken zivatarok, szombaton hőség veszélyére figyelmeztetnek

2019. július. 05 10:36

Szombat estig egyre melegebb levegő áramlik térségünkbe, a fokozódó hőség miatt tizennégy megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Péntek délután és este az északkeleti határ közelében egy-egy zivatar kialakulhat, kis valószínűséggel 80 km/óra feletti széllökés és nagyobb méretű jég kíséretében, a Dunántúl délnyugati felében egy-egy zivatar szintén nem zárható ki a délutáni órákban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton tovább erősödik a nappali felmelegedés, az ország nagy részén a napi középhőmérséklet maghaladja a 25 fokot. Az OMSZ öt északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.