Pénteken zivatarok, szombaton hőség veszélyére figyelmeztetnek

2019. július. 05 10:36

Szombat estig egyre melegebb levegő áramlik térségünkbe, a fokozódó hőség miatt tizennégy megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Péntek délután és este az északkeleti határ közelében egy-egy zivatar kialakulhat, kis valószínűséggel 80 km/óra feletti széllökés és nagyobb méretű jég kíséretében, a Dunántúl délnyugati felében egy-egy zivatar szintén nem zárható ki a délutáni órákban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton tovább erősödik a nappali felmelegedés, az ország nagy részén a napi középhőmérséklet maghaladja a 25 fokot. Az OMSZ öt északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.