Romló látási viszonyokra figyelmeztetnek az ország délnyugati felén

2022. december. 06 10:00

A kiadós esőkkel átvonuló hidegfront után kedd estétől az ország délnyugati felén nagy területen kell ködmezők kialakulására számítani.

Kedd estig veszélyes időjárási jelenség nem várható. (Kedden napközben az Északi-középhegység magasabb csúcsain havas esőbe, havazásba válthat az időnként intenzívebb csapadék, de érdemi hótakaró ott sem valószínű.) Estétől, késő estétől nagy területen képződhet köd, főként az ország délnyugati felén tartós, sűrű köd képződhet szerdára virradóan. A ködös, rétegfelhős tájakon szitálás, fagypont alatti területeken ónos szitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Vas, Somogy, Zala, Veszprém, Tolna, Fejér, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékre szerdára vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.