Rossz látási viszonyok várhatók a Dunántúl egyes részein

2020. október. 24 14:13

A szombat esti órákban a Dunántúlon ismét több helyen képződik sűrű köd. A déli és keleti megyékben jelentős mennyiségű eső hullhat.

Szombat estétől északnyugaton újra tartós, sűrű köd képződhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom,Vas, Veszprém és Zala megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombat délután délnyugat felől egy mediterrán ciklon csapadékzónája ér el bennünket, melyből vasárnap estig (36 óra alatt) – az északnyugati tájak kivételével (arrafelé kicsi a csapadék esélye) – többfelé hullhat jelentős 10-20 milliméter csapadék, lokálisan akár 20 milliméter feletti mennyiségek is előfordulhatnak. A legtöbb csapadékra a déli, délnyugati országrészben lehet számítani.

Vasárnap napközben lassan javulnak majd a látási viszonyok, de a délelőtti órákban északnyugaton még több helyen kell rossz látási viszonyokra számítani.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.