Rossz látási viszonyokra és ónos szitálásra figyelmeztetnek

2021. november. 12 15:42

Péntek estétől ismét egyre több helyen romlani fognak a látási viszonyok. A ködből helyenként szitálás, ónos szitálás is előfordulhat.

Pénteken napközben a legtöbb helyen ismét javulnak a látási viszonyok, majd estétől újfent terjeszkedésnek indul a sűrű köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki péntekre a tartós, sűrű köd miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országra.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjszakai órákban és hajnalban fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás előfordulhat. Szombaton a reggeli és délelőtti órákban ismét javulnak a látási viszonyok. Szombaton, a pénteki naphoz hasonlóan szintén két északnyugati megye kivételével az egész országban figyelmeztetés érvényes a romló látási viszonyok miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.