Rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek északkeleten

2022. január. 26 13:52

Csütörtökre virradó éjszaka ismét több helyen képződik köd az északkeleti megyékben. Nagyobb kiterjedésű, tartós ködmezők Borsod-Abaúj-Zemplén megyében várhatók.

Az ország túlnyomó részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. A csütörtökre virradó éjszaka elsősorban Borsodban fordulhatnak elő tartós, sűrű ködös területek. A ködös, rétegfelhős északkeleti országrészben időszakos hószállingózásra, gyenge havazásra lehet számítani (lepel-3 centiméter, lokálisan ezt meghaladó), de átmeneti ónos szitálás, gyenge ónos eső sem kizárt. A csütörtök késő este érkező hidegfront hatására az Észak-Dunántúl magasabban fekvő területein már viharossá fokozódhat a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, csütörtökre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.