Sorban dőlhetnek a hőmérsékleti rekordok a hét második felében

2019. június. 10 9:54

Már jelenleg is nagy a hőség, de ez még fokozható a következő napokban. Csütörtöktől egyre nagyobb területeken éri el délutánonként a hőmérséklet a 35 fokot.

A hét második felében Észak-Afrika térségéből még melegebb és szárazabb léghullámok áramlanak a Kárpát-medencébe. A folyamatosan erősödő nappali felmelegedés csütörtökre éri el azt a hőmérsékleti sávot, amikor már rekord közeli értékeket mérhetünk. A térkép alatt bemutatjuk a legfrissebb előrejelzések alapján hazánkban várható napi maximum hőmérsékletet, illetve a jelenleg érvényes napi hőmérsékleti rekordokat.

Csütörtök, 06.13. Várható maximum 31, 35 fok. Rekord: Kecskemét 36,9 °C fok.

Péntek, 06.14. Várható maximum: 31, 35 fok.  Rekord: Kecskemét 38,8 °C fok.

Szombat, 06.15. Várható maximum: 32, 36 fok.  Rekord: Körösszakál 35,0 °C fok.

Vasárnap, 06.16.  Várható maximum: 28, 35 fok.  Rekord: Kiskunhalas 34,8 °C fok.

Hétfő, 06.17. Várható maximum: 26, 35 fok.  Rekord: Tiszakécske 36,2 °C fok.

Vasárnap délután nyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására a Dunántúlon már visszaesik a hőmérséklet, de a Tiszántúlon még hétfőn is rekord közeli hőségre számíthatunk.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.