Sorban dőlhetnek a hőmérsékleti rekordok a hét második felében

2019. június. 10 9:54

Már jelenleg is nagy a hőség, de ez még fokozható a következő napokban. Csütörtöktől egyre nagyobb területeken éri el délutánonként a hőmérséklet a 35 fokot.

A hét második felében Észak-Afrika térségéből még melegebb és szárazabb léghullámok áramlanak a Kárpát-medencébe. A folyamatosan erősödő nappali felmelegedés csütörtökre éri el azt a hőmérsékleti sávot, amikor már rekord közeli értékeket mérhetünk. A térkép alatt bemutatjuk a legfrissebb előrejelzések alapján hazánkban várható napi maximum hőmérsékletet, illetve a jelenleg érvényes napi hőmérsékleti rekordokat.

Csütörtök, 06.13. Várható maximum 31, 35 fok. Rekord: Kecskemét 36,9 °C fok.

Péntek, 06.14. Várható maximum: 31, 35 fok.  Rekord: Kecskemét 38,8 °C fok.

Szombat, 06.15. Várható maximum: 32, 36 fok.  Rekord: Körösszakál 35,0 °C fok.

Vasárnap, 06.16.  Várható maximum: 28, 35 fok.  Rekord: Kiskunhalas 34,8 °C fok.

Hétfő, 06.17. Várható maximum: 26, 35 fok.  Rekord: Tiszakécske 36,2 °C fok.

Vasárnap délután nyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására a Dunántúlon már visszaesik a hőmérséklet, de a Tiszántúlon még hétfőn is rekord közeli hőségre számíthatunk.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Tegnap az esti órákban nyugat felől egy melegfront érte el hazánkat. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. Zivatarok környezetében izgatottság és asztmatikus panaszok kialakulhatnak. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani. A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten várható.
A légnyomás alig változik.