Sorban dőlnek a fővárosi melegrekordok

2018. augusztus. 01 16:40

A nappali csúcshőmérséklet ugyan még nem dönt rekordokat, de a magas páratartalom miatt a reggelek rendkívül enyhék az utóbbi napokban.

Hétfőn és kedden is rekord enyhe volt a reggel a fővárosban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapest Lágymányos mérőállomásán hétfő hajnalra csak 24,4 fokig csökkent a hőmérséklet, amely új fővárosi rekord. A korábbi legmagasabb minimumhőmérséklet rekord 24,0 fok volt, ezt 1921-ben regisztrálták Budapest Gellérthegy állomáson.

Kedden reggel úgyszintén Budapest Lágymányos állomáson volt a legenyhébb a reggel a fővárosban. Mindössze 24,7 fokig csökkent a hőmérséklet, amely a korábbi 23,9 fokosrekordot múlta felül. Ezt 1994-ben regisztrálták Budapest belterület (II. kerület, Kitaibel Pál utca) állomáson.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.