Súlyos következményei lehetnek, ha nem vesszük komolyan a nagy meleget

2018. augusztus. 03 17:10

Nagy hőség esetén számos tünettel szembesülhetnek, ha nem tartják be a megfelelő óvintézkedéseket. Segítünk, hogy a hőségben is megőrizhesse egészségét.

Ne feledje, hogy ezek a leírások és kezelések csak tájékoztató jellegűek – a részletekkel és a szakmai tanácsadással kapcsolatban forduljon orvosához:

  • A kiszáradás akkor következik be, amikor a szervezet túl sok vizet veszít a normál funkciók fenntartásának érdekében. A tünetek közé tartozik: szédülés, fáradtság, ingerlékenység, szomjúság, sötét sárga vizelet, étvágytalanság, ájulás. Igyon sok vizet vagy hígított gyümölcslevet. Kerülje a kávét, az alkoholt és a cukros italokat. Menjen hűvös helyre, hogy teste le tudjon hűlni. Ha rosszul érzi magát, hívja orvosát vagy a mentőket.
  • A meleg okozta viszkető kiütést a túlzott izzadás okozza. Menjen egy hűvösebb, szárazabb helyre, és tartsa az érintett területeket szárazon. A hidratáló krémek ronthatják a helyzetet. Forduljon orvosához.
  • A hőgörcsök melegben végzett, megerőltető fizikai tevékenység során fordulnak elő, amikor a szervezet sokat izzad, és vizet és a sót veszít. A hőgörcsök izomfájdalmak vagy izomgörcsök formájában manifesztálódnak. Ha mégis bekövetkezik, hagyjon abba minden tevékenységet és feküdjön le hűvös helyen, emelje kissé a lábait a magasba. Igyon vizet vagy hígított gyümölcslevet. Hűvös zuhany vagy egy kád víz, jeges borogatás segíthet. Ne folytassa tovább a megerőltető tevékenységet. Ha a hőgörcs nem múlik, kérjen orvosi segítséget.
  • A hő okozta kimerültség a túlzott mennyiségű víz és só veszteség esetén fordul elő. A tünetek közé tartozik az erős izzadás, a sápadt bőr, a szapora vagy lassú pulzus, a gyors és felületes légzés, az izomgyengeség vagy görcsök, fáradtság és gyengeség, szédülés, fejfájás, émelygés vagy hányás, ájulás. Ha ez bekövetkezik, akkor a testet le kell hűteni és hidratálni kell. Le kell fektetni, hűvös zuhannyal vagy fürdővel hűteni, jeges borogatást kell helyezni a hónalj, a nyak környékére vagy a nyak alá. A hidratációt kis mennyiségű hideg folyadék itatásával kell végezni. Orvosi segítséget akkor kell hívni, ha a tünetek egy órán belül nem múlnak.
  • Hőguta történik, amikor a testhőmérséklet eléri a 40,5 ° C-ot, és ez rendkívül komoly és életveszélyes állapotot jelent! Azonnali elsősegélynyújtás szükséges. A testhőmérséklet csökkentése kulcsfontosságú és azonnali szakorvosi segítséget kell hívni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy ez a cikk tájékoztató jellegű és semmiképpen nem kimerítő orvosi útmutató! Ez a tájékoztatás segíthet megismerni a kockázatokat, a tüneteket. Forduljon orvosához a végleges utasításokért!

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.