Sűrű a köd északkeleten, figyelmeztetés érvényes

2022. február. 11 7:48

Az éjszaka folyamán képződött köd az északkeleti megyékben napközben csak lassan oszlik fel. A délután érkező hidegfront hatására a Dunántúlon helyenként viharos széllökések lehetnek.

Északkeleten (Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Hortobágyon) több helyen előfordul sűrű, zúzmarás köd. Egy-egy helyen ónos szitálás is előfordulhat. Napközben fokozatosan teret veszít a köd, javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Hidegfront érkezik, így kora délutántól az Észak-Dunántúlon, főképp a hegyvidéki tájakon és a Balaton térségében helyenként viharossá (60-75 km/óra) fokozódhat az északnyugati szél.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.