Sűrű a köd északkeleten, figyelmeztetés érvényes

2022. február. 11 7:48

Az éjszaka folyamán képződött köd az északkeleti megyékben napközben csak lassan oszlik fel. A délután érkező hidegfront hatására a Dunántúlon helyenként viharos széllökések lehetnek.

Északkeleten (Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Hortobágyon) több helyen előfordul sűrű, zúzmarás köd. Egy-egy helyen ónos szitálás is előfordulhat. Napközben fokozatosan teret veszít a köd, javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Hidegfront érkezik, így kora délutántól az Észak-Dunántúlon, főképp a hegyvidéki tájakon és a Balaton térségében helyenként viharossá (60-75 km/óra) fokozódhat az északnyugati szél.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.