Sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek északnyugaton

2019. október. 12 11:16

Vasárnapra virradó éjszaka többfelé képződik köd, amely a Dunántúl nyugati, északnyugati részein tartósabban megmaradhat.

Az előttünk álló éjszaka folyamán ismételten több helyen kell számítani köd képződésére, elsősorban az Alpokalja térségében, valamint az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben sűrű köd is kialakulhat. Vasárnap reggeltől a látási viszonyok fokozatosan javulnak, legtovább (déli, kora délutáni órákig) nyugaton maradhat meg a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre a tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.