Sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek északnyugaton

2019. október. 12 11:16

Vasárnapra virradó éjszaka többfelé képződik köd, amely a Dunántúl nyugati, északnyugati részein tartósabban megmaradhat.

Az előttünk álló éjszaka folyamán ismételten több helyen kell számítani köd képződésére, elsősorban az Alpokalja térségében, valamint az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben sűrű köd is kialakulhat. Vasárnap reggeltől a látási viszonyok fokozatosan javulnak, legtovább (déli, kora délutáni órákig) nyugaton maradhat meg a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre a tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.