Sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek három megyében

2021. október. 28 11:09

Átmenetileg országszerte megszűnik a köd, majd éjszaka ismét többfelé kell sűrű köd kialakulására számítani. Délnyugaton nagyobb kiterjedésű ködmezők is előfordulhatnak.

A látásviszonyok csütörtök délelőtt nyugaton, délnyugaton is javulnak. A déli óráktól veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Péntek hajnalra ismét több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződik, amelyek várhatóan péntek délelőtt többnyire fel is oszlanak. Legnagyobb eséllyel a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon számíthatunk tartósabb, sűrűbb ködfoltok kialakulására, ezeken a helyeken csak lassabban javulnak majd a látási viszonyok. Pénteken a nap további részében veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Vas, Somogy és Zala megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.