Sűrű köd lepi be a középső országrészt, figyelmeztetés érvényes

2021. december. 15 18:19

A térségünk időjárását meghatározó anticiklon továbbra is kedvező feltételeket biztosít hazánk középső vidékein sűrű, zúzmarás köd kialakulásához.

Szerda estétől ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok, hajnalra főként a Dunántúl keleti felében és az Alföldön sűrű (zúzmarás) köd alakulhat ki. Csütörtökön napközben javulnak a látási viszonyok. A hajnali, reggeli órákban az Északi-középhegység térségében helyenként ónos eső előfordulhat átmeneti jelleggel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki csütörtökre Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Baranya és Tolna megyére a jelentősen romló látási viszonyok miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A hidegfront nyomában megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás eléri mélypontját.