Sűrű köd nehezíti a közlekedést estétől

2021. február. 25 10:57

Csütörtökön az északkeleti tájakon nehezen oszlik a köd, estétől azonban országszerte sűrű köd ronthatja a látási viszonyokat. elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az Északi-középhegység előterében kialakult köd lassabban zsugorodik, ott a déli, kora délutáni órákig rosszabbak lesznek a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Estétől ismét egyre nagyobb területen képződik köd: péntekre virradóan főként az Északi-középhegység, és a Kisalföld térségében lehet tartós, illetve sűrűbb ködre számítani, amelynek kiterjedése csak lassan fog csökkenni, (de máshol is rosszak lehetnek a látási viszonyok). A fagypont alatti területeken néhol gyenge ónos szitálás is előfordulhat.

Országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes sűrű köd miatt pénteken. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.