Sűrű köd nehezíti a közlekedést, figyelmeztetés érvényes

2020. október. 28 14:51

Az éjszakai órákban ismét nagy területen képződik sűrű köd, mely holnap csak lassan oszlik fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Hajdú-Bihar megyékre, szerdára vonatkozóan.

Az előttünk álló éjjel ismét többfelé kell tartós köd kialakulására számítani, leginkább az Alföldön, az Északi-középhegység területén, a Dunántúl keleti és délnyugati felében. Holnap napközben a köd a legtöbb helyen feloszlik. Holnap a késő délutáni, esti órákban a Dunántúl nyugati felében a záporokhoz kapcsolódóan villámtevékenység néhol előfordulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön tartós, sűrű köd veszélye miatt hazánk nagy részén, a fővárosban és tizennégy megyében. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.