Sűrű köd nehezíti a közlekedést, figyelmeztetés érvényes

2020. október. 28 14:51

Az éjszakai órákban ismét nagy területen képződik sűrű köd, mely holnap csak lassan oszlik fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Hajdú-Bihar megyékre, szerdára vonatkozóan.

Az előttünk álló éjjel ismét többfelé kell tartós köd kialakulására számítani, leginkább az Alföldön, az Északi-középhegység területén, a Dunántúl keleti és délnyugati felében. Holnap napközben a köd a legtöbb helyen feloszlik. Holnap a késő délutáni, esti órákban a Dunántúl nyugati felében a záporokhoz kapcsolódóan villámtevékenység néhol előfordulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön tartós, sűrű köd veszélye miatt hazánk nagy részén, a fővárosban és tizennégy megyében. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ismét egy ujabb frontálzóna okoz kellemetlen tüneteket. A szél a front nyomában időnként megerősödik ezért hidegebbnek érezhetjük a levegőt. A csapadék kimossa az allergén virágport a levegőből, ezért az allergiások kicsit fellélegezhetnek. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat.

A légnyomás csökken.