Sűrű köd rontja a látási viszonyokat északkeleten

2022. február. 24 11:21

A csütörtök hajnalban képződött köd a nap során fokozatosan feloszlik, péntekre virradóan azonban ismét többfelé párássá válik a levegő.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a keleti, határ menti területeken képződött sűrű köd a délelőtt folyamán fokozatosan feloszlik. Ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntekre virradóan ismét többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Nagyobb területen, tartós, zúzmarás köd elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében alakulhat ki.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pénteken.

Pénteken napközben egy hidegfront nyomán az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon, síkvidéken helyenként 60-65 km/óra, a Dunántúli-középhegységben 65-70 km/óra körüli széllökések kísérhetik. A délután második felében fokozatosan veszít erejéből a szél. Késő délután, kora este az északkeleti országrészben havaseső-zápor nem kizárt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.