Sűrű köd rontja a látási viszonyokat, figyelmeztetés érvényes

2023. december. 17 11:24

Északkeleten tartósan megmaradhat a köd, majd az esti óráktól kezdődően újfent egyre nagyobb területen kell ködre számítani.

A keleti országrészben helyenként kialakult köd, ami a délelőtti órákban a legtöbb helyen feloszlik, azonban főként Borsodban tartósabban is megmaradhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére vasárnap.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A vasárnap esti óráktól elsősorban az Északi-középhegység térségében és északnyugaton képződhet újra nagyobb területen tartós, sűrű köd, akár zúzmarás köd.

Holnap napközben ismét főként Borsodban maradhatnak tartósan rosszak a látási viszonyok, másutt fokozatosan feloszlik a köd. A ködös területeken ónos szitálás is előfordulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyében hétfőn.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.