Sűrű köddel telhet az egész nap, figyelmeztetés érvényes

2020. január. 13 11:19

Anticiklon okozta hideg légpárnával telik a hét nagy része. Hétfőn és kedden is országszerte sűrű ködre figyelmeztetnek.

Az ország nagy részén – kivétel a Dunántúl északnyugati része – sűrű, zúzmarás köd valószínű, amely hétfőn napközben tartósan megmaradhat. Az esti óráktól már az északnyugati országrészben is ködre lehet számítani. A borult, ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás bárhol előfordulhat. (Megjegyzés: a hegyekben az alacsonyszintű rétegfelhőzet miatt a hegyek lábánál kedvezőtlenek a látási viszonyok, de 6-700 méter magasság felett már tiszta az égkép.)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt a teljes országra, hétfőre vonatkozóan.

Kedden is nagyrészt borult, párás és foltokban ködös idő valószínű, csak a dunántúli illetve a dél-alföldi tájakon valószínű némi napsütés. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes a teljes országra tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt a keddi napon is.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A nap második felében hidegfront érkezik. Felszakad a felhőzet és kitisztul az idő. A levegő is felfrissül a megerősödő szél miatt, ami kisōpri a szennyezett levegőt. Kellemetlen tünetek, akár fejfájás is kialakulhat.

A légnyomás csökken, majd eléri mélypontját.