Sűrű ködre és kiadós esőre figyelmeztetnek

2021. január. 04 14:08

Hétfőn és kedden is főként a Dunántúl nyugati és déli területein kell sűrű köd megjelenésére számítani. Kedden északkeleten akár 20 milliméternyi eső is lezúdulhat.

Hétfőn a Dunántúlon több helyen, az Alföldön, Észak-Magyarországon foltokban fordul elő köd. A látási viszonyok csak lassan javulnak. Napközben tartósabb sűrű köd leginkább a Dunántúl középső és déli részén, illetve általában a felhőben lévő hegyvidéki tájakon valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a sűrű köd veszélye miatt Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyékre, a hétfői napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden tartósabban ködös területek a Dunántúlon is csak kevés helyen lehetnek. Kedden Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyében érvényes figyelmeztetés a sűrű köd várható megjelenése miatt.

A keleti megyékben kedden délutánig, estig 10 millimétert meghaladó eső is hullhat, de nagyobb bizonytalanság mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 20 milliméter körüli mennyiség is eshet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.