Sűrű ködre figyelmeztetnek délnyugaton

2021. október. 30 8:50

Több helyen köd képződött az éjszakai, hajnali órákban, mely néhol csak lassan oszlik fel. A délnyugati tájakon nagyobb, egybefüggő ködmezők is sokáig tarthatják magukat.

A Dunántúl délnyugati részén (Vas, Zala, Somogy, esetleg Baranya délnyugati, Győr-Moson-Sopron nyugati tájain) nagyobb területen várható sűrű köd, mely napközben csak lassan oszlik fel. Legtovább a délnyugati határnál maradnak korlátozottak a látási viszonyok. Az ország szintén szélcsendesebb északkeleti, keleti harmadán inkább csak foltokban képződhet köd, mely kora délelőtt feloszlik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Vas, Zala, Somogy és Baranya megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.