Sűrű ködre figyelmeztetnek északkeleten

2019. február. 19 11:11

Szerdáig anticiklon határozza meg időjárásunkat, melynek köszönhetően meglehetősen hasonlóan alakultak az elmúlt napok. Továbbra is sűrű ködre érvényes figyelmeztetés a késő esti óráktól.

A kedd hajnalban kialakult sűrű ködfoltok a legtöbb helyen feloszlanak, legkésőbb a kora délutáni órákig. Az előttünk álló éjszaka főként az északkeleti tájakon (Sajó-völgye, Tisza-tó környezete, Nyírség) képződhet helyenként sűrű köd, de várhatóan a szerda délelőtti órákra mindenütt kitisztul az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd kora délutánig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre, kedd késő estétől szerda délelőttig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a látási viszonyok várható jelentős csökkenése miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.