Sűrű ködre figyelmeztetnek hat megyében

2022. január. 25 10:44

Hazánk térségébe egyre enyhébb levegő áramlik, amely a keleti szélcsendes tájakon nagy területen ködmezők kialakulásához vezet szerdára virradó éjszaka.

Szerda hajnalra az Alföld középső és déli területén, valamint az Északi-középhegység térségének a nyugati felében képződhet sűrű, zúzmarás köd. Napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyére, szerdára vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.