Sűrű ködre figyelmeztetnek hazánk keleti felén

2021. február. 24 11:16

Az elmúlt napokhoz hasonlóan csütörtök reggel is többfelé számíthatunk ködre, mely a legtöbb helyen napközben feloszlik. A ködös időnek a szombaton érkező hidegfront vet véget.

Estétől ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok, a következő éjszaka sűrű ködre nagyobb területen elsősorban a Duna vonalától keletre lévő tájakon lehet számítani. A fagypont alatti területeken néhol gyenge ónos szitálás is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt a Duna vonalától keletre, csütörtökre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.