Sűrű, zúzmarás köd kialakulására figyelmeztetnek északkeleten

2021. január. 25 22:10

Az északkeleti megyékben jelentősen romlanak a látási viszonyok. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és a Tisza-tó környékén kiterjedt ködmezők is kialakulhatnak.

Éjszaka és kedd hajnalban leginkább a déli határvidéken lehet hószállingózás, de lepelnél nagyobb mennyiség nem várható. Éjjel a keleti, északkeleti országrészben helyenként kialakulhat sűrű köd, amely a szélcsendes tájakon akár napközben is tartósabban megmaradhat (erre nagyobb esély Borsodban és a Tisza-tó környékén van). Kedden napközben az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések a Dunántúli-középhegység, Bakony, valamint Sopron, Fertő-tó térségében elérhetik a 60 km/órát. Kedden kora estétől északnyugat felől kisebb havazás, hózáporok kialakulása várható, de 1-2 centimétert meghaladó hóréteg kialakulása kevésbé valószínű. Késő este leginkább a Bakonyban lehet megmaradó hóra számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a sűrű köd veszélye miatt keddre vonatkozóan Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.