Szerdán hidegfront, a hét második felét ismét elfújja a szél

2017. május. 22 6:10

A szeles időnek csak átmenetileg inthetünk búcsút, ugyanis szerdán egy hidegfront érkezik és nem jön üres kézzel...

Mintha áprilist írnánk a naptárban, úgy érkeznek egymás után az időjárási frontok és okoznak gyakran szeles időjárást. Már a hétvégén is többfelé erős, viharos északnyugati szél tombolt, ennek az időszaknak egyelőre nem szakad vége. Ma és holnap átmenetileg nyugodtabb időre van kilátás, ezen belül a mai nap ígérkezik a legkellemesebbnek, mert holnap hajnaltól már nedvesebb levegő áramlik fölénk és ismétlődő záporok, zivatarok kialakulása várható. Aztán szerdán megérkezik a “menetrend szerinti” hidegfront és ismét több napon keresztül viharos szélre kell felkészülni futó záporokkal.

Így inkább az esernyő helyett széldzseki vagy esőkabát legyen nálunk, ha egy hirtelen érkező zápor elől nem tudunk védett helyre húzódni.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.