Szerdán öt megyében már másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt

2018. augusztus. 07 10:53

Dél felől egyre melegebb léghullámok érkeznek hozzánk, emiatt szerdán több megyében a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot.

Kedd délutántól az éjféli órákig a nyugati megyékben (főként a határ közelében), illetve északnyugaton egy-egy zivatar előfordulhat. Zivatar környezetében szélerősödés, jellemzően kisebb méretű jég (1-2 cm körüli átmérő) és intenzív csapadék (akár 20-25 milliméter) nem zárható ki.

A napi középhőmérséklet kedden három északkeleti megye kivételével 25 °C felett várható, emiatt 16 megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Szerdán az Észak-Dunántúlon, illetve a főváros tágabb környezetében a napi középhőmérséklet elérheti a 27 °C-ot, ezért ott másodfokú, az ország többi részén pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.