Szombaton még érdemes lesz csobbanni egyet

2017. augusztus. 18 10:32

A délután érkező hidegfront előtt az ország nagy részén igazi kánikulára számíthatunk, ezért még érdemes felkeresünk kellemes hőmérsékletű állóvizeinket.

Délelőtt még országszerte túlnyomóan napos, derült időre számíthatunk. A kora délutáni óráktól a Dunántúlon és az Északi-középhegységben is helyenként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de napközben még csak kevés helyen alakul ki zápor, zivatar. A déli szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik, emiatt a strandolásra inkább a Balaton keleti medencéjét, a Velencei-tavat ajánljuk, mert nyugatabbra az erős szél hűtő hatása miatt kellemetlen lehet a fürdőzés.  A legjobban azok járnak, akik az Alföld valamelyik tavában keresnek felfrissülést. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 36 fok között alakul, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb. A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó egyaránt 26 fokos.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.