Tartós köd nehezíti a közlekedést, figyelmeztetés érvényes

2021. január. 09 10:55

Több helyen makacsul tartja magát a köd, melynek egy része napközben sem oszlik fel. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A (zúzmarás) köd napközben csak lassan zsugorodik, egy része várhatóan napközben is tartósan megmaradhat, illetve terjeszkedhet is.

A következő éjjel főként az Északi-középhegység térségében, és a Tiszántúl északkeleti felében mutatkozik esély nagyobb területen sűrű, zúzmarás köd kialakulására, másutt inkább foltokban lehet köd. A tartósan ködös helyeken hószállingózás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Zala, Somogy, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, szombatra vonatkozóan.

Vasárnap éjjel, hajnalban északkeleten terjeszkedhet tovább a köd. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Holnap napközben a déli országrészben havazás kezdődhet, a vasárnap éjfélig lehullott hó mennyisége síkvidéken legtöbb helyen lepel és 1 centiméter között várható, helyenként elérheti a 2-3 centimétert is (legnagyobb eséllyel a Dunántúl déli részén), a Mecsek magasabb helyein esetleg az 5 centimétert.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben megnövekszik a felhőzet és holnap már egy hidegfront okozhat kellemetlen tüneteket. A lágyszárú allergénnek közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. Zivatarok környezetében az allergiások tünetei rosszabbodhatnak. Aztán az eső kimossa a virágport átmenetileg a légkörből.

A légnyomás a nap végén emelkedni kezd.