Tartós ködre figyelmeztetnek öt megyében

2021. november. 15 10:59

A magasabb légrétegekben ismét egyre enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, amely november közepén már a ködhajlam növekedésével jár együtt.

Keddre virradó éjszaka szintén elsősorban az Alföldön és Észak-Magyarországon képződhet helyenként sűrű köd, majd napközben javulnak a látási viszonyok. A Dunántúl nyugati felén főként a magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki tájakon lehet korlátozott a látástávolság. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki keddre a tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentheti a pollenterhelést.

A légnyomás emelkedik.