Tartós ködre figyelmeztetnek öt megyében

2021. november. 15 10:59

A magasabb légrétegekben ismét egyre enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, amely november közepén már a ködhajlam növekedésével jár együtt.

Keddre virradó éjszaka szintén elsősorban az Alföldön és Észak-Magyarországon képződhet helyenként sűrű köd, majd napközben javulnak a látási viszonyok. A Dunántúl nyugati felén főként a magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki tájakon lehet korlátozott a látástávolság. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki keddre a tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.