Tartós, sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek északkeleten

2019. december. 17 22:36

Az ország nagy részén az élénk, többfelé erős légmozgás még gátolja a köd képződését, északkeleten azonban, az Északi-középhegység szélcsendes völgyeiben többfelé jelentősen csökkennek a látási viszonyok.

A Dunántúl északi felében szerda reggelig előfordulhat időnként 55-65 km/óra körüli széllökés. A hegyvidéki területeken (főként a Dunántúli-középhegységben és a Budai-hegységben) efeletti széllökések is előfordulhatnak. Szerda reggelig az Északi-középhegység térségében képződhet sűrű köd, majd a szerda esti óráktól ismét erőteljesebbé válhat ebben a térségben a köd képződés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a szerdai napra vonatkozóan a tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.