Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek délen

2021. október. 14 8:57

A szélvédett területeken köd képződik az előttünk álló éjszaka, mely főként hazánk déli területein tartósabban is megmaradhat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az Északi-középhegység magasabb csúcsain még további néhány centiméter hóréteg gyarapodás várható.

A keleten, északkeleten lévő összeáramlás mentén néhol a csütörtök reggelig várható eső mennyisége lokálisan meghaladhatja a 15-20 millimétert is.

Csütörtökre virradó éjszaka a szélvédett területeken foltokban átmeneti köd képződhet. A ködfoltok feloszlása után csütörtökön egyéb kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Péntek hajnalban ismét több helyen köd képződik, mely néhol tartósabban is megmaradhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Bács-Kiskun megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.