Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek északon

2020. október. 27 7:37

Az este képződött köd sok helyen feloszlik a délelőtt folyamán, azonban az északi tájakon helyenként tartósan rossz látási viszonyokra számíthatunk.

Este főként az Északi-középhegység tágabb környezetében, illetve délnyugaton képződött pára, köd. Napközben sok helyen javulnak a látási viszonyok, azonban helyenként tartósan párás, ködös maradhat az idő. Megjegyzés: késő délután kis eséllyel délnyugaton megdörrenhet az ég.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, valamint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.