Térképeken mutatjuk, mikor érkezik az eső

2021. november. 01 11:35

Esős idővel telik az éjszaka és sokfelé a keddi nap is. A legtöbb eső Zala és Vas megyében valószínű, de kisebb-nagyobb esőben szinte mindenhol bízhatunk.

Kedd éjjel nyugat, délnyugat felől frontzóna érkezik, egyre nagyobb területen elered az eső. A jelenlegi adatok szerint nagy területen még kedden, napközben is esős időre kell számítani.

A legtöbb csapadék a Dunántúlon valószínű, általában 7-10 milliméter, főként az Alpokalján, Zalában azonban nagy mennyiségű, 20 millimétert elérő csapadék is hullhat, melynek zöme az éjszakai, kora reggeli órákig várható. Bár hazánk legnagyobb részén kialakul kisebb-nagyobb esőzés a keddi nap folyamán, északkelet felé csökken a várható csapadék mennyisége. Nyugaton már kedd kora délután szűnik az eső, a csapadékzóna kedd este hagyja el az országot északkelet felé.

Az alábbi térképeken a legfrissebb modelleredmények alapján órás bontásban szemléltetjük, mikor érkezik az eső kedd 0 óra és kedd 23 óra között. Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Éjfél

Kedd, éjjel 1 óra

Kedd, éjjel 2 óra

Kedd, éjjel 3 óra

Kedd, hajnali 4 óra

Kedd, hajnali 5 óra

Kedd, reggel 6 óra

Kedd, 7 óra

Kedd, 8 óra

Kedd, 9 óra

Kedd, 10 óra

Kedd, 11 óra

Kedd, dél

Kedd, 13 óra

Kedd, 14 óra

Kedd, 15 óra

Kedd, 16 óra

Kedd, 17 óra

Kedd, 18 óra

Kedd, 19 óra

Kedd, 20 óra

Kedd, 21 óra

Kedd, 22 óra

Kedd, 23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.