Térképen a hétfőn lehullott csapadék mennyisége

2019. november. 04 19:50

A mai csapadékzóna a nyugati országrészt látta el jelentős mennyiségű esővel. Kedden, a kora reggeli órákban folytatódik az esőzés.

Hétfő éjjel hidegfront érkezett, nyugat, délnyugat felől intenzív esőzés kezdődött. Napközben a csapadékzóna lassan haladt kelet felé, a várakozásoknak megfelelően északkelet felé hagyja el az országot – a következő órákban mindenhol eláll az eső és átmeneti szünet következik. Kedd hajnalban érkezik az újabb esőzés.

Az alábbi térképen a vasárnap este 7 és a hétfő este 7 óra közötti 24 órában lehullott csapadékösszegek láthatóak. A nyugati országrészben esett a legtöbb eső, itt nem ritkák a 20 milliméter feletti értékek, de Siófok környezetében 33 millimétert jegyzett az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kelet felé jelentősen csökken a hétfőn jegyzett csapadékmennyiség, ugyanakkor az elmúlt hétvégén északkeleten, keleten hullott több eső. Szombattól kezdődően összességében délkeletre jutott eddig a legkevesebb csapadék.

A következő napokban ismét sokfelé várható jelentős esőzés, több helyen akár megoldódhat a szárazság kérdése.

Térkép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.