Térképen, hol várható esőzés péntek reggelig

2021. április. 01 13:54

Csütörtök délutántól a keleti, északkeleti országrészben enyhülhet kissé a szárazság. Zivatarok kíséretében markáns hidegfront érkezik.

Csütörtök délutántól kezdődően az északkeleti, keleti tájakon valószínű záporok kialakulása. Késő délutántól, estétől Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben zivatarok is felléphetnek, melyek környezetében néhol viharos széllökések és kis méretű jégeső is előfordulhat. Péntek éjjel az észak felől érkező markáns hidegfront mentén máshol is van esély zivatar kialakulására, elsősorban az Északi-középhegység térségében, valamint az Észak-Alföldön.

Zivatar környezetében lokálisan jelentősebb mennyiség is lehullhat, azonban a keleti tájakon jellemzően 10 milliméter alatti eső várható. Északkeleten és a keleti határszélen jelentős, akár 15 milliméter feletti eső is összejöhet.

Pénteken megkezdődik a hideg levegő beáramlása észak felől, több fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés mértéke. Szombatra akár 10 fokkal is hidegebb lehet a csütörtökön tapasztalható, kora nyári időhöz képest, és mindezt erős szél is kíséri majd.

Az alábbi térképen a várható csapadékmennyiséget szemléltetjük a legfrissebb modelleredmények alapján csütörtök 14 óra és péntek reggel 8 óra között.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. A kánikula átmenetileg mérséklődik. A parlagfű szezon kezdetét vette.
A légnyomás tovább csökken.