Térképen, hol várható nagy eső szerdán

2022. november. 15 11:18

Hazánk déli felén több helyen jelentős eső várható holnap egy mediterrán ciklonnak köszönhetően. Délnyugaton helyenként 20 milliméter is lehullhat.

Mediterrán ciklon hoz esős időt szerdán, csaknem országszerte számíthatunk kisebb-nagyobb esőzésre holnap – mindössze az északi határ mentén maradhatnak száraz régiók. Dél, délnyugat felé haladva nő a várható csapadék mennyisége, hazánk déli felén kiadós csapadék is hullhat. Az eső zöme szerdán a déli óráktól érkezik, bár délen és keleten már a reggel is esővel indulhat. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a 24 óra alatt várható csapadékmennyiség elérheti, meghaladhatja a 10 millimétert, de délnyugaton helyenként a 20 milliméter feletti mennyiség sem kizárt.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján a szerda éjfélig várható csapadékmennyiséget mutatjuk be. Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, és érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Várható csapadékösszeg az ECMWF modell alapján szerda éjfélig

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.