Térképen, mennyi esőt remélhetünk a vasárnapi ciklontól

2021. november. 27 16:28

Ezúttal hazánk keleti megyéit áztatja kiadós eső a jelenlegi adatok alapján – nagy területen 15 millimétert meghaladó csapadék érkezhet.

Újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat, a hét utolsó napján ismét kiadós esőre kell számítani. Ezúttal hazánk keleti felére érkezik több csapadék, itt hétfő reggelig nagy területen elérheti a 15 millimétert, néhol a 20 millimétert is a lehullott mennyiség. Az eső zöme keleten vasárnap délutántól várható.

A Dunántúlon, valamint északon a késő esti óráktól a csapadék halmazállapota többfelé, síkvidéken is hóra válthat.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján a várható csapadékösszeget mutatjuk be hétfő reggel 8 óráig (milliméter). Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.