Több megyében heves zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2023. október. 31 10:30

Országszerte kialakulhatnak zivatarok, a déli és nyugati megyékben azonban heves zivatar is lehet. Másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma a délelőtti óráktól egy nyugat felől érkező hidegfront mentén zivatarokra kell számítani, előbb a Dunántúlon, majd fokozatosan keletebbre is. Főként a Dunántúl és az Alföld déli részén a zivatarokat 70-80 km/órás széllökések kísérhetik, de itt egy-egy heves zivatar is előfordulhat 90-100 km/órás lökésekkel, jégesővel (1-3 centiméter), illetve rövid idő alatt lehulló nagy csapadékkal (10-20 milliméter). Az ismétlődő záporos csapadékból a délnyugati területeken néhol 20-30 milliméter napi összeg is összegyűlhet. Késő estére várhatóan megszűnik a zivatartevékenység az országban.

Holnap kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk teljes területén zivatarra figyelmeztet.

Legalább elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az összes megyében, hevesebb zivatar veszélye miatt pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében kedden.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.