Több megyében nagy melegre figyelmeztetnek

2018. június. 20 12:01

A fokozódó kánikula miatt egyre nagyobb területen emelkedik a napi középhőmérséklet 25 fok fölé az országban, emellett csütörtökön már heves zivatarok kialakulására is számítani kell.

Szerdán helyenként (legjobb eséllyel délen) számíthatunk zivatar kialakulására. Heves zivatar (károkozó szélroham, nagyobb jégszemek) sehol sem valószínű. Az Alföldön és a főváros környékén 25 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára négy megyére adott ki figyelmeztetést az ország középső és keleti részében a hőség veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Csütörtökön elszórtan (eleinte főként keleten, később nyugat felől is) várható zivatar, amelyet erős vagy viharos széllökés (50-75, esetleg több, mint 80 km/óra), jégeső (átmérő többnyire kisebb, mint 1, 2 centiméter) és akár 15-20 milliméter csapadék) kísérhet. Az Alföld nagy részén és a főváros környékén csütörtökön 25, 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

Az OMSZ csütörtökre 12 megyére adott ki figyelmeztetést az ország középső és keleti részében a hőség, másutt a heves zivatar kialakulásának veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.