Több megyében sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. november. 18 11:37

Anticiklon alakítja időjárásunkat egészen péntekig, melynek köszönhetően több helyen újfent számítani kell tartós ködre.

Ma napközben a Tiszántúlon több helyen, valamint az Északi-középhegység egyes völgyeiben maradhat tartósan ködös az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós köd miatt Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

Csütörtök hajnalra ismét több helyen alakul ki köd, amely főként a főváros környékén és az Északi-középhegység tágabb térségében, valamint a Dráva mentén maradhat meg tartósabban. Csütörtök estétől az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet néhol viharos(~60-65 km/óra) lökések kísérhetik.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt a fővárosban és Pest megyében, valamint Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala és Somogy megyékben csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.